.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

 

 

AKTUALNO:

Zaradi tehnične okvare je Trubarjeva hiša literature do nadaljnjega zaprta.

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Večeri Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar

trubarOrganizator: Trubarjeva hiša literature in Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Opis serije: Študijski večeri so namenjeni seznanjanju z današnjim stanjem vednosti o krščanstvu, zlasti o protestantizmu, ter o medverskem dialogu. V svobodni razvrstitvi potekajo predavanja kvalificiranih domačih in tujih strokovnjakov (po potrebi s konsekutivnim prevajanjem) o zgodovinskih, teoretičnih in pa praktičnih temah, včasih pa okrogle mize s tako tematiko. Nemajhen je poudarek na našem protestantizmu in novih spoznanjih v zvezi z njim. Predavanjem in okroglim mizam vedno sledi diskusija. Predavanja so tudi objavljena (s povzetkoma v slovenščini in v tujem jeziku) v strokovni reviji, ki jo izdaja društvo, "Stati inu obstati", lasten slovenski povzetek pa prinaša društveno glasilo "Lubi Slovenci".
 
Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.