.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

 

 

AKTUALNO:

Zaradi tehnične okvare je Trubarjeva hiša literature do nadaljnjega zaprta.

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Literatura v živo: Ad hoc risba in glasbena improvizacija interpretirata poezijo

glava literatura mail-05Organizator: Trubarjeva hiša literature, LUD literatura (Petra Koršič) in Javna agencija za knjigo RS
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Opis serije: Pesnikovi bralni interpretaciji sledita zvočna in likovna upodobitev. Ciklu Glasbena improvizacija slika poezijo se je leta 2014 pridružil novi cikel Ad hoc risba slika poezijo. Tako se združujeta v sinergizem Ad hoc risba in glasbena improvizacija interpretirata poezijo. V živo se tako srečajo tri govorice – govorica besede, govorica zvoka in govorica podobe. V javnem prostoru izpostavitve vredni poeziji vseh generacij odgovorita z zvočno pokrajino glasbenik, domač v tehniki svobodne improvizacije in z afiniteto do književnosti, ter slikar, ilustrator, stripar, ki mu je poezija blizu, nič dalj pa sprotno ustvarjanje v živo, vsem na očeh, in sicer z ilustracijo motiva, pesmi ali vzdušja pesniškega branja.
 
Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.