Arhiv

Knjižni dialogi ob pecivu

 

Likovna refleksija se predstavi

brina1

 

Brina Steblovnik

 

Šesto predavanje cikla Proces: Likovno oblikovanje literarnega dela

pungerčar

Zdi se, da nekatere postaje na katerih se mora ustaviti knjiga preden jo bralci lahko primemo v roke nenehno pozabljamo - ena od teh je bržkone prav likovno oblikovanje literarnega dela. Tu je oblikovanje naslovnice, hrbta knjige, prelom, izbira pisave, način označevanja poglavij ... vendar pa je potrebno vedeti, da je neosveščenost o oblikovanju moč zaznati na dveh nivojih. Prvi je že omenjena »spregledanost«, drugi pa je nekakšno zanemarjanje vizualne podobe knjige.

 

 

URNE ZGODBE, part 7 (finale). MARX, SOROS IN GATES V HAŠIŠARNI

kukijiNe, naslov reportaže finala Urnih zgodb ni tako izviren kot morebiti izgleda na prvi pogled. Poglejmo kaj je lahko peščica izbranih urnih-zgodbašev prebrala na listu papirja z nalogo: Karl Marx, George Soros in Bill Gates se srečajo v amsterdamski hašišarni. Prišli so na avtoštop.

 

 

URNE ZGODBE, part 6. MALI STOJAN IN ROKE IZ PAPIRJA

janezgrm

V torek 20. maja ob 19:00 se je odvil že drugi polfinalni večer Urnih zgodb v katerega so se prebili Anja Cimerman, Ada Černoša, Mirjam Lan in Dano Ličen. Zelo zgovoren in prikupno zmeden gost večera Janez Grm je kot ljubiteljski likovni umetnik, za razliko od svojih predhodnikov nalogo zastavil vizualno. Narisal je namreč straniščno školjko s kotličkom na katerem stoji neka oseba, ob školjki pa leži košara iz katere molijo majhne roke (dojenčka?).

 

 

Stran 1 od 3

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.