Intervju

Realizem je rezerviran za klovne - Tom Veber (intervju)

29366194 602714530073153 8288099760909320192 nVabljeni na pesniški performans, na katerem bo avtor predstavil osebno izpovedno in družbeno kritično poezijo. V recitalu se bo dotaknil gejevstva in problematike drugih marginalnih skupin. V kratkem intervjuju je Tom pojasnil nekaj stališč o poeziji in "Realizmu, ki je rezerviran za klovne".

Deli

 

 

 

 

 

Mini vprašalnik za dr. Saša Dolenca

Uporabniška ocena: / 3
SkromnoOdlično 

mikrofonV četrtek, 1. 10. 2015, je v Trubarjevi hiši literature potekal literarni pogovor z dr. Sašom Dolencem, fizikom in filozofom, ki s svojimi zanimivimi poljudnoznanstvenimi članki, knjigami in predavanji širi obzorja radovednim. Med drugim je urednik Kvarkadabre – časopisa za tolmačenje znanosti, projekta, ki s svojimi spletnimi stranmi in drugimi dejavnostmi nadvse uspešno širi vero v čar znanosti in gradi mostove med znanjem in zabavo. Na pogovoru smo izvedeli, katere knjige nam priporoča in kako se povezujeta filozofija in znanost? Po koncu pogovora smo mu zastavili tudi nakaj vprašanj, na katera je prijazno odgovoril.

Deli

 

 

Mini vprašalnik za Tino Kozin, Vladimirja P. Štefaneca in Zorana Kneževića

mikrofonV četrtek, 23. 10. 2014, se je v Trubarjevi hiši literature odvila prva literarna čajanka. Gostili smo Tino Kozin, Vladimirja P. Štefanca in Zorana Kneževića, ki so spregovorili o svojih zadnjih delih (poiščite jih na našem bralnem seznamu!), pa tudi o pisanju na splošno. Sproščen večer se je zaključil s čajem in domačimi mafini, mislili pa smo tudi na tiste, ki se vam dogodka ni uspelo udeležiti, a bi o naših gostih klub temu radi izvedeli kaj več - postavili smo jim nekaj kratkih vprašanj, s pomočjo katerih lahko dobite malce boljši vpogled v njihovo ustvarjanje.

 

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.